Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hanwag Yukon Lady, H13140

93.701 Ft + ÁFA ( 119.000 Ft )
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Hanwag
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: hl000726
Várható szállítás: 2024. április 22.

Leírás

Hanwag Yukon Lady

Professzionális női trekking bakancs, a Hanwag jellemző arculatával.

MaroneSzéleskörűen használható sikermodell. Középhegységi terepektől kezdődően (4 évszakban), a sziklás magashegységek 3-4 ezer méteres magasságáig (2-3 évszakban) bárhol megállja a helyét. A bakancs rendelkezik a nagy múltú gyártói fejlesztés korszakalkotó tulajdonságainak legtöbbjével. Ennél a modellnél is megfigyelhető az erősen ívelt talp, melynek köszönhetően járás közben szinte gördül, és ami minimálisra csökkenti a felsőrész állandó hajlítgatását, gyűrődését, ezáltal megkímélve a lábfej idő előtti elfáradását, valamint a bakancs átázását. Felsőrésze egy darab bőrből készül, mely kiváló alaktartó tulajdonságot és optimális impregnálhatóságot kölcsönöz a modellnek, viszonylag magas talpszerkezete pedig kiváló ütéselnyelő hatású. A tartós vízállóság megőrzése érdekében ápolást igényel.

További jellemzők:
- a lépések pumpáló hatására létrejövő, aktívan szellőző szerkezet
- vulkanizált, magasított gumiszalag a bakancs orr- és oldalvédelméért
- a női adottságokat figyelembe vevő bokaépítéssel és keskenyebb kaptafával

Kategória: "B"
Felsőrész: vaxolt nubuk bőr
Bélés: 100% komfortos, puha bőr
Talpbetét: Memory Foam, jól szellőző bevonattal
Talp: Vibram Fuora

A Yukon az egyik legnépszerűbb Hanwag bakancs. Rendkívül kényelmes, bőr bélésű, hagyományos kinézetű.

Többnapos, hátizsákos túrákon stabilan, jól tartja viselője lábát, de kiemelkedő kényelme miatt akár egynapos kirándulásokon is tökéletes viselet. Az olajos nubuk bőrből, „csökkentett varrásokkal” készült minőségi túracipő Vibram Fuora talpat kapott, kialakítása, formája a női láb anatómiájához alkalmazkodik. A kevesebb varrás kevesebb kopási felületet jelent a bőrnek és a lábat is óvja az esetleges kidörzsölődésektől. A körbefutó, magasított gumiperem védi a cipő bőrét a vágásoktól, karcolásoktól még sziklás terepen is.

Az „Air Pulse System”-nek köszönhetően a nyelvben és a bélésben található habszivacsok minden egyes lépésnél gondoskodnak arról, hogy a cipő belsejében lévő meleg, páradús levegő kiáramoljon a szár felső részén kialakított csatornákon keresztül, így biztosítva jobb szellőzést és nagyobb komfortot a lábnak.

Rendszeres túrázok is sok-sok éven át megbízható társra találnak benne, köszönhetően a kiváló minőségű alapanyagoknak és a gondos, kézi előállításnak.

Bőr bélés;
Könnyű havas túrákon vagy gleccerjárásnál fűzős hágóvassal hordható;
Oxford szabás, kevesebb varrással;
Bőr bélés, amely rendkívül kényelmes és természetes komfortot biztosít;
Cserélhető Vibram Fuora talp, rezgéscsillapító betéttel.


A HANWAG modelljeit egyedülálló anatómiai felépítés és komfort jellemzi. Szerkezeti felépítésén tükröződik a közel 90 év innovatív gyártástapasztalata. Az elmúlt évtizedek során a modellek számtalanszor tettek tanúbizonyságot megbízhatóságuknak és komfortjuknak, még a legextrémebb sziklás és jeges körülmények között is. A változatos terepeknek megfelelően széles gyártmányválasztékkal áll rendelkezésre a gyártó, a komfortos „A”-kategóriától, a szükségesen merev és kemény „D”-kategóriáig. A Hanwag modellek legtöbbjénél egyedülálló jellemző az erősen ívelt talpfelület. E megoldás oka, hogy így járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!).
Annak, aki egyszer már vásárolt és terepen hordott HANWAG lábbelit, annak nem szükséges beszélni a márka iránti hűség mikéntjéről…

Modellcsoportok

ALPIN
Kifejezetten magashegyi túrák, gleccsertúrák és mászások (szikla és jég) kifinomult bakancscsoportja. Zömében télies hőszigeteléssel rendelkező robusztus modellek profiknak, automata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással, jellegzetesen Hanwag arculattal. Az igen magas anatómiai tudás párosul a rendkívüli strapabírósággal és lépésstabilitással, melyet a bakancs peremén körbefutó, magas gumiréteg tovább fokoz. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. További jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „D” kategória.
ROCK
Sziklás terepek és hagyományos alpesi-mászások lábbelije profiknak, a modellek többségénél (a célterületnek megfelelően) félautomata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással. Nehéz, technikás utak precíz bakancsa (természetesen nem helyettesíti a sziklamászó cipőt). Az igen magas anatómiai tudás párosul a rendkívüli strapabírósággal és lépésstabilitással, melyet a bakancs peremén körbefutó gumiréteg tovább fokoz. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. További jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „B-D” kategória.
TREK
Az igazi nagyhátizsákos túrák lábbelije profiknak és kevésbé profiknak, középnehéz tereptől a magashegyi túrákig. Egyes modelleknél félautomata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással. A leggyakrabban vásárolt, legismertebb és legnépszerűbb sorozat, igazi Hanwag arculattal. Nagyon tartós, és komfortos kivitelezés. A modellek rendelkeznek a Hanwag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. Itt is jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát „hajlítgatni”, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „(A) B-C (D)” kategória.
TREK LIGHT
Könnyű és középnehéz túrák lábbelije a hobbiként túrázóknak, kirándulóknak. Puha, komfortos felépítéssel, de optimális anatómiával. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „A-B” kategória.
ZWIEGENÄHT
Duplavarrású (Goiser-varrott) bakancsok hagyományos felépítéssel és készítési technológiával, de robusztus megjelenésükhöz képest meglepően jó anatómiai komforttal. Klasszikus, szimbolikus, szemet gyönyörködtető kivitelezés, közte a legendás karriert befutott Hanwag CIMA és H. BERGELL TOP modellekkel. A sorozat tagja egy szép félcipő is.
Keménység: „(A) B-C” kategória.
TRAIL
Könnyű, kényelmes és komfortos lábbelik kirándulásokra, sétákra és utazásokra. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: „A-B” kategória.
AIR
Siklóernyőzők és sárkányrepülősök számára készített világszínvonalú modellek, figyelemreméltó technikai megoldásokkal. Nincs többé a hegytetőre felmenet során gyötrő lábbeli, s a repülést követő landolás közben elszenvedett bokatörés! A fűzősor elemei nem tartalmaznak kiálló hurkokat, kampókat, ezért az elrajtoláskor és az érkezéskor nem botlunk meg saját fűzőnkben. A bokarész egyedülálló merevítése megakadályozza az oldalra történő bicsaklást, de ugyanakkor könnyű járást tesz lehetővé. A sarkakba épített ütéscsillapítás kíméli vázrendszerünket, és a Super Fly modellnél beépített meleg hőszigetelés óvja meg lábfejünk hőmérsékletét magashegyen, vagy hideg időben. Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.
Keménység: nincs kalibrálva.
TRAVEL
Igényes kivitelű, modern formavilágú, divatos lábbelik utcára, utazásokhoz. Kivétel nélkül outdoor stílusú megjelenéssel.
Keménység: „A (B)” kategória.
YAK
Tetszetős lábbelik allergiamentes Yak-bőrből, 100% krómmentes belső és külső réteggel. Kivételesen természetes, komfortos viselet.
Keménység: „A-B” kategória.

Cégtörténet:

A cég alapítója Hans Wagner volt, aki Jetzendorfból érkezett Veirkirchenbe. Az ezt megelőző családi kezdet igazi, mesébe illő történet:

…Hans, egyike volt Johann Wagner cipészmester három gyermekének. Testvéreivel – Adolffal és Lorenzzel – együtt tanulták apjuk precíz susztermesterségét. A tanítás, és a velejáró minőség idővel olyan eredményesnek bizonyult, hogy Hanson kívül a másik két utód is külön céget alapított. Adolf Wagner a német Hochland cipőgyárat hozta létre Weichsben, míg Lorenz Wagner a túrázók és hegymászók világában szintén jól ismert LOWA márka alapjait tette le a szülői ház városában, Jetzendorfban.

Hans kezdetben manuálisan és egyedül készítette cipőit, az apjától, Johann Wagnertől megörökölt mesterséghez méltó módon. A duplavarrású (Goiser-varrott), bajor stílusú „Haferl” lábbelik készítési módját a Veirkirchenhez közeli, müncheni cipésziskolában sajátította el. A technológia akkor még nem volt általánosan ismert, de nagyon tartósnak bizonyult a használat során, így a túrázók és hegymászók számára készített bakancsok esetében különösen.

Néhány fontosabb év vázlatosan:

•1921-ben készítette el első, méretre szabott cipőjét a cipésziskolában tanultak alapján. A patinásan csengő „HANWAG” márka elnevezés ekkortájt születik meg a cégalapító nevének összevonásából.
•1923-ban már alkalmazott egy dolgozót, aki a műhelyben elkészült cipők értékesítésével foglalkozott. Ebben az évben, az akkor még kis cég már külföldi megrendelésre is gyárt cipőket. Hozzáértő munkájának, elkötelezettségének és nemkülönben a HANWAG-minőséghez ragaszkodó, hűséges vevőkörnek köszönhetően Hans Wagner lefektette a cég további fejlődésének alapjait.
•Az 1920-as évek közepén állították elő az első (bőrből készült) bajor alpesi cipőt, valamint sícipőt.
•1940-ben aztán a megnövekedett termelési igény hatására jelentősen növelték a dolgozói létszámot, a dupla kézi varrást gépesítették, így a korszerűsített technológia, ill. az új anyagok révén tovább fejlődött a cég forgalma.
•1970-ben elkezdik kifejleszteni az első funkcionális alpesi túrasícipőt, melyet az akkor már nagyhírű hegymászó- és sítúra útvonalról (Chamonix-ból Zermatt-ba) „Haute Route”-nak neveznek el. A megszületett modell ezt követően 10 évig piacvezető marad.
•A döntően túra és hegymászó bakancsokat tartalmazó termékskála később kiegészült siklóernyősök és sárkányrepülősök számára gyártott (jellegzetesen magas szárú) bakancsokkal.
•A dinamikusan fejlődő cég cég bizalmi beszállítójává válik több hatósági és állami testületnek, köztük az osztrák és a német katonaság hegyivadász csapatainak.
•Létrehozzák a „Hanwag Futura” sorozatot, mely egy forradalmi megoldással (egyik oldalon a cipőfelsőrésszel egyesített nyelv) megakadályozza a cipőnyelv használat közbeni elfordulását, valamint csökkenti a sípcsontra ható nyomást.
Josef Wagner, a társaság közelmúltbéli tulajdonosa 70 éven keresztül nap, mint nap bejárt a gyárba, és még ma is gyakran megfordul ott. Wagner Úr tudása a cipőkészítésről vitathatatlanul egyedülálló. Az Ő korszakához fűződik számtalan magashegyi, trekking és túracipő-modell megalkotása, mely a XX. században lezajlott hegymászósport-fejlődés úttörőinek igényeit legendásan szolgálta. Egy hosszú és eredményes életszakasz után 2004-ben átadta az 1972-től tartó cégvezetést „utódjának”, a Főnix Csoportnak, aki a HANWAG további menedzsmentjét folytatja a jövőben. (Jelenleg a Főnix Csoport tagja a svéd Fjällräven, és a szintén svéd Primus is.) Ezt a döntést – a cég jövőjét szem előtt tartva – átgondoltan és felelősségteljesen hozta meg. Josef Wagner ezt követően tanácsadóként vesz részt az irányítói munkában.
Természetesen a termék minősége és az ügyfél boldogsága továbbra is elsődleges fontosságú maradt a cég számára. A nagy múltú cég ma is büszke arra, hogy a kezdeti korból származó ügyfelek egy részét mai napig meg tudta tartani. A HANWAG továbbra is vallja a "Haladás a hagyomány" filozófiáját, és reméli, hogy a jövőben is ötvözni tudja a hagyományos értékeket a korszerű fejlesztésekkel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.