Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Leupold RX 1300i TBR DNA dig. lézeres távmérő

91.992 Ft + ÁFA ( 116.830 Ft )
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Leupold
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: hl002265
Várható szállítás: 2024. június 20.

Leírás

LEUPOLD RX-1300I TBR DNA LÉZERES TÁVOLSÁGMÉRŐ

A LEUPOLD RX-1300iTBR  egy kompakt lézeres távolságmérő, beépített ballisztikai kalkulátorral. 

Kategóriájában az egyik legkompaktabb eszköz, mivel a hossza kisebb mint 10 cm, ezért agy átlagos ingzsebben is elfér. Ez a távolságmérő  egy erős, tartós, strapabíró, időjárásálló készülék. A Leupold által alkalmazott harmadik generációs DNA technológiának köszönhetően 1300 yard, vagyis közel 1200 méteres mérési tartomány áll a rendelkezésünkre, ami a gyakorlatban azt jelenti hogy egy őz méretű vad távolságát jó látási viszonyok között akár 800 méterről is meg tudja mérni.

A TBR technológia a vonalban mért távolság és a dőlésszög figyelembe vételével kiszámítja a korrigált ballisztikai  távolságot ( True Ballistic Range ), és a menüből a kaliber, a torkolati sebesség, a lövedéktömeg és a belövési távolságtól függően 7-féle ballisztikai csoportból tud választani. ezek után az RX 1300 nem csak a vonalban mért távolságot jelzi ki, hanem igény szerint a korrigált ballisztikai távolságot, vagy a fölé tartás mértékét, vagy a MOA korrekció értékét is.A kijelző nem hagyományos LCD, hanem egy fejlettebb High Light Transmission LCD . A hagyományos LCD technológiás távmérőkhöz képest legalább 10%-al nagyobb a fényáteresztése, vagyis sokkal világosabb a képe.

 

 

DNA ( Digitálisan megnövelt pontosság ) Az Leupoldnak már nagy tapasztalata van a lézeres távolságmérők gyártásában, és az RX 1300 esetében az előd modellhez képest is sikerült tovább javítani a mérés pontosságát. Különféle digitális zajszűrő eljárások, és beépített algoritmusok alkalmazásának köszönhető, hogy a mérés gyorsabb lett, pontosabb , és kevésbé érzékeny a megmért felület színére vagy textúrájára.

TBR ( True Ballistic Range) Azon túl,hogy az RX 1300i segítségével pontosan meg tudja mérni a megcélzott vad távolságát, a TBR-jelölésű modellek esetében még azonnali gyors információt kap arról is, hogy a megmért távolság mit jelent ballisztikailag. Miután megmérte a vonalban mért távolságot, és a dőlésszöget, az RX 1300i-TBR azonnal ki tudja számítani a ballisztikailag korrigált távolságot is. A kaliber, a lövedéktömeg , és a torkolati sebesség ismeretében Ön kitudja választani a készülékben eltárolt 7-féle ballisztikai görbe közül, melyik áll legközelebb az Ön által használt lőszer saját ballisztikájához. Ha ezt kiválasztotta, akkor az RX-1300i TBR már nem csak távolságot fog kijelezni, hanem a távolsághoz tartozó korrekciós értéket is.

  • MOA- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét szögpercben. MOA beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • HOLD- a készülék kiírja a mért távolságon a fölé tartás mértékét centiméterben. HA nincs a távcsövön ballisztikai torony,ez a funkció akkor is használható.
  • MIL- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét Milliradiánban. MIL beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • BAS- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrigált távolság értékét is. 

High Light Transmission LCD technológia. Az olcsóbb lézeres távolságmérőkben alkalmazott LCD a távcső fényáteresztését akár 20%-al is ronthatja, mivel az LCD az egy filmréteg a fény útjában. Az High Light Transcmission LCD  kijelző lényegesen magasabb fényáteresztést biztosít, így a távolságmérő  képe sokkal világosabb, kontrasztosabb lesz. 

SCAN üzemmód. A Power gombot lenyomva tartva a készülék nem csak egyetlen mérést végez, hanem a pásztázás közben folyamatosan kijelzi azon tereptárgyak távolságát , amelyre az irányzójel mutat.

Vízálló Tokozás

6x nagyítású kereső távcső. Az RX 1300i tulajdonképpen egy 6x nagyítású egyszemes ( monokuláris ) kereső távcső. A látómezeje 105 méter, 1000 méteren,így széles területet tud vele pásztázni, és könnyen megtalálja a vadat.

QUICK SET MENU . A készüléken található 2 nyomógomb segítségével a menüben egyszerűen és gyorsan be tudja állítani a használathoz a kívánt paramétereket. A kijelzett érték lehet yardban vagy méterben, az irányzójel esetében 3 féle közül választhat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.