Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KOWA BD 10X56 XD PROMINAR keresőtávcső

165.354 Ft + ÁFA ( 210.000 Ft )
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: KOWA
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Rendelhető
Cikkszám: hl002435
Várható szállítás: 2024. július 25.

Leírás

 KOWA BD XD 10X56

Belépőszintű luxus: BD 56 XD Prominar sorozat, XD lencsetagokkal
A Kowa prémium minőségű keresőtávcsöveiben alkalmazott legendás " PROMINAR " XD lencsetagjaiból 2 db került az új BD 56XD sorozat típusaiba. Az XD lencsetagok nagy mértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.
Kategóriájában kiemelkedő képminőség és kényelmesen kézreálló , kompakt méret jellemzi. Színekben és részletekben gazdag látványt nyújt, mérsékelt áron.

"Csodás, pazar, imádnivaló, elegáns és vadászias"
E szavakkal méltatta a magyar blogíró, tesztelő a távcsövet annak kipróbálása után. Talán nem véletlen a lelkesedése, hiszen ízig-vérig vadászoknak tervezett, szándékoltan az ő tevékenységüket segítő optika született meg a BD 56XD sorozat személyében.

PROMINAR XD lencsetagok
A Kowa fémjelezte XD lencsék ( extra alacsony színszórású üveg, mely jellemzőiben hasonlít a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt ( színhibát). A megfigyelés kényelmét segíti, hogy a kép, még a szélek felé sem torzít, így a több órán át tartó megfigyelés sem fárasztja el a szemet.

C3 Prizmabevonat
A Kowa távcsövekben Schmidt Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljes mértékben verődik vissza. Ezt a felületet, úgynevezett C3 bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban ( 400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabban jelennek meg a látott képen.

Nitrogén töltésű tubus
A távcső tubusa enyhe túlnyomásó, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a nedvesség távcsőbe jutását, ezáltal a bepárásodást is.

Nem alkalmas víz alatti használatra!

Többrétegű lencsebevonat
Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a szinhű, világos és részletes kép megjelenését.

Állítható szemkagyló
A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít pontosan beszabályozni a pupilla távolságot szemüveggel, vagy anélkül való betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.

Holtjáték nélküli fókuszbeállítás
Igazán finoman működő, a legfelsőbb kategória precizitását idéző fókuszbeállító gombbal állítható az élesség. Az állítás megfelelő erőt kíván, de nem túl szoros, se nem túl könnyen elforduló a gyűrű. Nincs holtjáték, mindíg precízen szabályozható, mit lássunk élesen a képen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.